Brood voor de horeca

Brood voor de horeca - een onderschat ingrediënt

Ik schrijf hierbij een artikel over brood in de horeca want brood is een vaak onderschat ingrediënt en mensen kijken snel vreemd op als ze brood op de kaart zien staan. Nochtans komt brood voor de horeca heel vaak voor en is het een goed vullende maaltijd. Denk maar aan broodpudding, spaghetti met brood, een belegd broodje of een crocque en dat zijn nog maar de meest voorkomende gerechten. Nu kun je wel zeggen brood is brood maar als u een horecazaak heeft wilt u toch dat perfecte brood wat binnen uw zaak past. Ook als klant in een horecazaak zou u graag hebben dat het brood past bij het gerecht wat u krijgt maar daarnaast dat het brood lekker, vers en voedzaam is. Voor de horeca bestaan er dan ook heel veel variaties brood: voor het ontbijt of een warme maaltijd en zelfs voor een hapje tussenin. Hieronder geef ik enkele tips mee om het ideale brood te kiezen.

Vergelijk de prijs tegen de kwaliteit

Vergelijk steeds de prijs en de kwaliteit van verschillende leveranciers voor u overgaat tot het plaatsen van een bestelling. Lees de reviews die klanten aan een bedrijf geven, zoek voldoende informatie op via het internet of andere zoekmogelijkheden en vraag misschien monsters aan waar je eerst eens van kunt proeven. Kijk ook naar promoties maar laat je niet snel misleiden.

Weet wat u wilt

Zorg ervoor wanneer u uw brood voor de horeca bestelt dat u weet wat u wilt. Ken u gerechten en bereid u goed voor. Iemand die ergens komt en zegt verras me kan ook letterlijk voor verassingen komen te staan en dat is niet altijd positief. Zorg dat u weet waar u naar op zoek bent en voor welk doelpubliek. Het is ook goed dat horeca uitbaters rekening houden met mensen die in de zaak langskomen maar last hebben van een slecht gebit of zelfs geen gebit meer hebben. Niet iedereen heeft even goede tanden en iemand die geen hard voedsel kan bijten zal een verse pistolet bijvoorbeeld niet bepaald kunnen appreciëren. Zorg dat u uw klanten overtuigd en klanten zorg dat u vooraf weet wat u bestelt zodat u niet voor verassingen komt te staan. Zo kan iedereen genieten van brood als of bij het gerecht. Tot slot Bereid u voor zowel als uitbater van een horecazaak waar u brood aanbiedt maar ook als klant die brood bestelt. Vergelijk en laat u bij de inkoop van grote hoeveelheden niet misleiden door promoties. Hou steeds de kwaliteit van uw voedingswaren in het oog en vraag desnoods om even te kunnen proeven. Ik wens u allen smakelijk eten of een goede verkoop.

Voor meer informatie spreek met Bakkerij Bartels BV.

Delen